En güzel dondurmaların mimarı ve kış aylarının vazgeçilmez içeçeği Meşhur Bucak Salebi mutlaka deneyin.
Katkısız,Doğal Has Sahlep
Orkide bitkilerinin yumrularından elde edilir. Bu yumrular mevsimi geldiğinde toplanır ve toz haline salep denir.
Kış denilince akla gelen ilk içeceklerden biri de saleptir.
Hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı saf salep ile bir kaşık şekerle karıştırın. Bu karışımı yarım litre sütte iyice karıştırın.
Kısık ateşte karıştırmayı hiç bırakmadan yavaş yavaş yoğunlaşıncaya kadar pişirin.Salep yoğun bir şekilde bardaktayken tarçın ilave edebilirsiniz.Yaz ayları için saf doğal salep ile dondurma yapabilirsiniz.
Sahlep sindirimin kolaylaşmasına yardım eder. Aynı zamanda öksürük ve soğuk algınlığı gibi sorunların da kullanılabilmektedir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.