Toz Kişniş
Kişniş, kinzi ya da aşotu, maydanozgiller familyasından bitkinin baharat olarak kullanılan
kurutulmuş meyvesi veya tohumuna da kişniş adı verilir.
Toz kişnişin tamamen kendine has bir kokusu vardır. Sindirimi kolaylaştırır.
Toz kişniş baharatı, sindirimi rahatlatıcı etkisiyle nohut, fasülye ve benzeri sindirmesi zor yemeklerde kullanılır.
Kişniş baharatı etli ve zeytinyağlı dolmalarda, et ve tavuk yemeklerinde, İzmir köftesinde, çeşitli çorbalarda, zeytinyağı yemeklerinde kullanılır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.